Noniin!! Olen miettinyt muutaman viikon millä ruoalla alottaisin, hirveästi on faneilta tullut vinkkejä ja kysymyksia ja palautetta ja nyt päädyin ruokaan, jonka vaikeustason olen arvinoinut asteikolla 1-5 kolmella ja puolella tähdellä!! Elikkäs rähmäkäpälät tarkkana!
Elikkäs, takatalven tullessa ainoa vihreys taitaa löytyä omasta keittiöstä. Näinpä suosittelen kaikille pinaattikeittoa. Itsehän teen sen aina alusta loppuun saakka itse!!! Mutta tässä teille kiireisille sekä köyhille keillä ei ehkä ole varaa ostaa tuoreita raaka-aineita.
Suosin siis Pirkka-merkkiä jonka hintalaatu suhde todellakin on kohdallaan. Jokaisesta Pirkkaa myyvästä ruokakaupasta löytää pakastealtaasta 400 gramman jäädytetyn pinaattikeittolohkareen. Kaupassa mietin pääni puhki mikä lisuke sopisi kyseiseen keittoon ja minä keksin keitetyt kananmunat!! (Kertokaa mielipiteenne makuyhdistelmästä!!) Te, ostakaa Pirkka-munia. Itsehän olin tehnyt jo taustatutkimusta ja tilannut omat kananmunani Tanskasta, koska siellä tilastojen mukaan ihmiset ovat onnellisimpia, joten he ovat varmasti pitäneen kanoista hyvää huolta, joten niitä voi syödä melkein hyvällä omatunnolla = )
Vaikeusaste: X X Xx
Aterian hinta: n. 1,50e
Kesto: n. 20min
Tässä siis itse paketti
Lämmitä pakettia hiustenkuivaajalla (Hairstore) n. 10 minuuttia
Ota litran kattila jonne kaadat melkein sulaneen pinaattijääkuution, jonka jälleen hellalle kutoselle!! Anna kiehua niin kauan kunnes ruoka tuoksuu.
Laita kanamunakattilaan vettä niin paljon, että kananmunat jäävät pinnan alle.
Ostin esimerkkipaketin teille, itsehän käytän Tanskasta tilaamiani.
Laita kanamunaveteen ripaus suolaa, jotta jos munat menevät rikki ne eivät pursua kokonaan ulos. Hella tietenkin kutoselle!! Keitä täysillä n. 7-10 minuuttia.
Jos muidenkin kattila näyttää tältä keiton keittämisen jälkeen, ei hätää! Ikeasta saa uusia kahdella, kolmella eurolla!! Yleisimmät Ikeat: Raisio, Vantaa, Espoo
Jos muille käy myös näin, ei hätää, pinaattikeitto lähtee ihan kädenlämpöisellä vedellä!! : )
Kun kananmunat ovat valmiit, kaada kattilaan jääkylmää vettä ja anna munien jäähtyä.
Tai vaihtoehtoisesti kuten minä, jos omistat myös kattohuoneistossasi pation, laita ne keittiöikkunastasti pakkaseen viilenemään. (vain talvella!!)
Amerikan Easy life in kitchen -messuilta ostettu muna-areena, jossa kuorin siis kananmunat keittoon.
Vinkki teille, joilla ei varmasti ole kananmunanlohkojaa, haarukka käy vallan mainiosti!!
Ja eikun muruset sekaan, taustalla olevista pinaattikeiton kuorista saa pesun jälkeen oivia kauppalista lappuja taikka viivoittimia! Kierrätys okay ; )
Ja eikun hyvää ruokahetkeä!! Ei pieni ruokasota itsensä kanssa pahaa tee ; )
Elikkäs, kommentteja vain tulemaan ja ideoita seuraavaan ruokaan!! Ajattelin itse jotain makeaa ; )
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihana! Nauroin niin että mahaan sattuu :D
VastaaPoistat: arttu
HAHAHAH! mä en kestä...mulla on huomenna pinaattikeittopäivä, se oottaa jo pakkasessa! Hyvä, että tuli luettua kuinka se valmistuu kätevimmin ;)) taidan tehdä koko keiton kattoterassillani kevätkeittiössä!
VastaaPoistaPs. Sticolt terkkui!
T: Lovely girl
MAHTAVAA VIIVI! ja yksityiskohtaista! plus toi vaikeusaste kyl helpottaa ku pähkäilen mitä tekisin. eli kiitos tästä <3 mut ei mul oo hiustenkuivaajaa! :)
VastaaPoistaDear cock,
VastaaPoistavoiko kananmunan korvata ranskalaisilla?
Oioi tulipa nälkä. Meen heti tänään tekeen pinaattikeittoo, onneks on sitä sopivasti just pakkasessa. Oon joskus kokeillu mikro aalto uunii valmistuksessa. Se on kans aika kätevä eikä tuu tiskii nii paljon, ellei sit käy niin että ei oo kupuu ja se räjähtää sisälle ja pitääkin sit pestä koko mikro.... Mut kanan munat kruunaa kaiken, olit oikees!
VastaaPoistaMummikin tykkäsi ja ajattelee että kyllä Viivistä joku mies saa hyvän ruoanlaitto taitoisen vaimon kuka pitää nälän loitolla siitä perheestä
VastaaPoistaHyvältä näyttää paitsi nuo kanan kuukautiset. Olisiko vegaanista versiota
VastaaPoistaAAHHAHhahhahha ei sviddu mää repesin.......... ==)
VastaaPoistaterveisin sone
voihan viivi tykkään tästä sun uudesta postailublogista, kommailen siis....!!
VastaaPoistahahaa tee macaronsseja vai mitä ne onkaan mitä rakkaitten muotipäiväkirjojen tytöt syö:D
tai marenkia, tein tänään ja sitä tarvitsee vaahdottaa kaaaaauan vinkvink.
moi sit ja jee!
terv.kaisa
Voi LUOJA et nauroin :DDDDDDDDDDDDD
VastaaPoistaEmma tääl luuli et itken.....
Meikä vois hakee tost lähikaupasta kanan varpaita ja jotain hirveitä munia, ni saisit blogiis vähän ulkomaan vahvistusta =))))
Uh! Ikavaa, ettei taalla ole pakastepinaattikeittoa. Brasilian bravuurini on oriental style instant nuudeleiden kaltainen instanttomaattipasta (vitaminoitu, tietty). Paalle parmesaaniraastetta.
VastaaPoistaNoi Kaisan ehdottamat macaronet vois oikeesti olla seuraava aihe, saisit vähän vaikeusastetta tähän! Tein meinaa joskus ja..... noh, hyvältä ne maistui! :D
VastaaPoistaMut tuo, et sulatat hiustenkuivaajalla keiton, ei oo kovin EKOa... :D Merjaa nauratti sun muna-areena, mut samalla hän kiinnostui, koska olisihan se mielettömän kätevä hänenkin keittiössään! Milloin American Easy Life järjestetään seuraavaksi?
T: Marre