torstai 9. huhtikuuta 2009

TERVEISIÄ LANZAROTELTA!!!!

Viime entryn jälkeen olen ehtinyt lentämään Lanzarotelle hakemaan lisää aineksia joita Suomesta ei harmikseni saa, olenhan monen maun ystävä!!

Yleensä ulkomailta tuon mukanani mausteita, mutta nyt Espanjan saaristossa oli sen verran tuoreita vihanneksia, että toin niitä muutaman kilon ja ystäväni Espanjasta lahjoitti muutaman tonnikalan ja kanan mukaani.

Tänään valmistin siis ystävieni Heikin, Tuden sekä Jonnin kanssa näistä ruoka tuliaisista maittavan pitsan jonka nimesimme Pizza Lanzaksi!

Vaikeusaste: X X X X
Aterian hinta: n. 5e/henkilö (pitsaa n. neljälle)
Kesto: n. 37min


Photobucket
Kokkivieraani Tude toi ruokamusiikiksi ihka uuden Rubikin levyn, kannattaa kuunnella!! Erittäin kesäisää ja mukaansa tempaavaa jytää.

Photobucket
Vieraani itse tapahtumapaikalla Espanjasta tuotujen ainesten kanssa! (Tuomas vain vitsailee veitsen kanssa)

Photobucket
Pizza Lanzaan tarvitset:

-Kynäri (energiajuoma) per mieheen
-Pizzajauhoja
-Peach hedelmää
-Motzarelan
-Punaisen paprikan
-Puolikkaan hiivan
-Kaksi espanjalaista tomaattia
-Kolme kanankoipea
-Kaksi tonnikalaa
-Ketsuppi

Photobucket
Kaada pitsajauhot desi mittaan (tai Iittalan kahden desin lasiin, Humppilasta)

Photobucket
Tällä välin toinen kokki voi aloittaa vihannesten perkaamisen, muistathan poistaa paprikasta siemenet ja kannan/kannon (veitsi Ikea)

Photobucket
Kokeile etusormella, että vesi on kädenlämpöistä.. (Taustalla viime entrystä tuttu muna-arena)

Photobucket
..ja kaada kahteen kädenlämpöiseen desiin puolikas hiiva, murusta kunnolla.

Photobucket
Leikkaa vihannekset ulkolämmön läheisyydessä (aukinainen ikkuna käy), että vihannekset eivät rupsahsa.

Photobucket
Pitza taikina tulee hakata nyrkillä yhdeksi kimpaleeksi, jolle kannattaa myös näyttää ulkoilmaa, ettei taikina kuivu, jos leipoo esim. kellarissa ja ulkoilma on kaukana, fööni on jälleen kätevä tuulen luoja!

Photobucket
Ystäväni kertoivait minulle uutena vinkkinä, että kynäriä juomalla jaksaa ruokaa valmistaa kauemmin. Kokeilu tuotti tulosta!! Kuvassa Battery

Photobucket
Laita altaaseen kuumaa vettä, jonka jälkeen aseta taikinakulho veteen talouspyyhe kulhon päällä. Taikina annetaan nousta n. 1ominuuttia.

Photobucket
Muista perata tomaatti tarkasti, ennen viipalointia! Vihreistä kannoista saa kuivatettuna mm. mainioita ruokapöydän koristeita, kunhan niitä on paljon! Kuivatus/säilytys onnistuu parhaimmiten minigrib pusseissa.

Photobucket
Loput hiivat voi joko syödä, hiiva sopii mm. levitteeksi leivälle.

Photobucket
Taikka käyttää ruokajuoman tekoon! Kiljut pöhisemään, yleisimpiä säilytysformaatteja on .muovipullo taikka .mehukattikanisteri.

Photobucket
Muista lisätä nyrkin verran sokeria veden sekä hiivan sekaan!

Photobucket
Maustaminen omien mieltymysten mukaan, Los Lanza kiljussa käytimme persikkanestettä, joka antaa mukavan kesäisen maun : )

Photobucket
Korkissa pitää olla reikiä, että kilju pääsee hengittämään, joten käytimme Kinder munasta saamaamme hyrrää, jossa on muutama pieni reikä! Jos käytät normaalia korkkia, tee reikä johon saat pillin pystyyn! Vink vink ; )

Photobucket
Yleisimpiä kiljun valmistuspaikkoja ovat vessanpöntön taustat sekä vaatekaapin alahyllyn poistamisella löytyvä salalokero.

Photobucket
Tölkkien avaamiseen kannattaa käyttää naisvoimaa, sain huomata, että miehet eivät osaa käyttää tölkinavaajaa ja jouduin itse hommiin!!

Photobucket
Jälkiruoka kannattaa aloittaa ennen ruoan valmistumista, jotta se odottaa sopivasti ruokahetken jälkeen!!

Tänään valmistamme minttuchocko-jälkkärin, johon tarvitset yhden (1) minttusuklaa levyn sekä muovivuoan, mikron sekä pakastimen/pakkas ilman.

Photobucket
Laita suklaalevy muovivuokaan ja iske mikroon 5 minuutiksi, suklaa sulaa vuokaan, jonka jälkeen voit laittaa astian suklaineen pakastimeen jäähtymään!! Voilá, helppo ja halpa ja makoisa jälkkäri!

Photobucket
Kanaa tuodessa Suomeen, kannattaa ne pakata lennon ajaksi iskukuumennettuun ja foliovuorattuun pussiin, jotta liha ei pilaannu. Avaa pussi hetki ennen käsittelyä. (Ei suositella vegaaneille!) Pussissa olevat kanankoivet tulee pilkkoa palasiksi, jotta ne voi levittää pitzan päälle.

Photobucket
Valitkaa aina seurueestanne koe kaniini, joka testaa ruoat ennen muita. (Heikki)

Photobucket
Motzarellaan liittyvät keskustelut liittyvät usein siihen, että onko pussiin sittenkin vahingossa pakattu kananmuna, no tässä vinkiksi, Mozzarella-pallot ovat look-a-like kananmunan kanssa, eli ei hätää, ette ole ostaneet sikaa säkissä!! Viipaloimaan vain, me saimme onneksemme hymyilevän juustopallon ; )

Photobucket
Tuon usein sitä kulttuuria mukanani Suomeen, mistä maasta olen tulossa, tänään näytin vieraileville kokeille, että viiniä kuuluu juoda ruokaa tekiessä/syödessä! Erittäin mukavaa.

Photobucket
Kun taikina on noussut n.10 min, ota se pois kulhosta. Ota esille leivinpaperia...

Photobucket
...jolle levität hyppysellisiä jauhoa!

Photobucket
Jos et omista kaulinta, ota tyhkä lasipullo, pese etiketit kuumalla vedellä pois ja siinä on sinulle täysin oiva kaulin! Kaulitse taikina mieluisesi ohuiseksi!

Photobucket
Jos taikinan kaulitsimisessa tulee kiire, siirry tandem-liikkeeseen ystäväsi kanssa niin saat 4 kättä käyttöösi!! Nopeaa ja mukavaa!!

Photobucket
Levitä ketsuppia lusikalla spiraali-liikkeellä, jonka keksin! Reunoille saakka, niin ne eivät kärvähdä.

Photobucket
Laita loputkin täytteet piztaan.

Photobucket
Vedä pitza leivinpaperin avulla pellille!! (Kyllä, Tuden paita on vaaleanpunainen)

Photobucket
Uunin keskitasolle asetettuna pitza saa kauniin rusketuksen ja rapean kuoren sekä rapean pohjan!! Anna pitsan olla uunissa n. 8-12min.

Photobucket
Piztan ollessa uunissa, kata pöytä!!

Photobucket
Pizzan kannattaa antaa vetäytyä n.10min ennen leikkausta, jottei täytteet jää leikkuriin kiinni. Leikkaa leikkurilla yhdeksään palaan!!

Photobucket
Tässä on varoitus pojille, tytöt ei tykkää tästä varsinkaan tärskyillä.....

Photobucket
Ja sitten eikun jälkiruoan kimppuun! ; )


Kiitos tuhansista kommenteista, vastaan mieluusti kysymyksiinne!! :))

Terveisin jauhonäppi

5 kommenttia:

  1. PARAS RUOKABLOGI EVER

    VastaaPoista
  2. pizzan päällä on selkeesti emmentalia, mut siitä et maininnu sanaakaan?!!! muuten täydet pojot, mut toi jäi vähän hämäääh.....

    t: oz

    VastaaPoista
  3. todella jännittävä entry! mieleen jäivät eritoten tandem- ja spiraalitekniikat jotka tulivat jopa vanhalle kokkikonkarille ihan uusina kikkoina! munanmakuista pääsiäistä kokkikvartetille ;;))))))))

    t: arttu

    VastaaPoista
  4. Taas oli niin herkullisen näköistä ruokaa että oli pakko kokeilla itsekin.. nam nam... ja varsinkin vierailevat kokit olivat kiva lisämauste. Odotan jo seuraavaa vesi kielellä ja vatsa jo valmiina kippurassa nauruun ;)

    VastaaPoista
  5. saisiko täytekakun ohjeen äitienpäivää varten?

    tää on paras ruokablogi

    VastaaPoista